november 30, 2011

koka vattnet till ersättningen?

Ni som ger era bebisar ersättning, kokar ni vattnet till den? Eller värmer ni det bara? på de färdigblandade man köper står det att man kan värma i micron men på den man blandar själv står det ju att man ska koka vattnet, flaskorna och hela köret. Är det verkligen nödvändigt?

4 kommentarer:

  1. Vi kokade vattnet tills Minéa blev runt 5-6 månader. Sedan var det bvc som sa att vi inte behövde göra det längre. Flaskorna/napparna kokade jag ca 2 gånger i veckan. Jag vet inte om man MÅSTE, men jag gjorde det :P

    SvaraRadera
  2. Vad jag har hört så behöver man inte koka vattnet om man inte har vatten från egen brunn eftersom att det kommunala vattnet är så pass rent redan :)

    SvaraRadera
  3. Hur gammal är hon? Jag ar haft två ersättningsbarn! Och jag har kokat vattnet till dem och förvarat det i en termos, aldrig användt tetra som finns!
    Jag tror att man ska vara försiktigt med att värma i micron det kan bli bakterier och det medför magont = skrikig unge! Men du kan ju värma tetran i värmebad.
    Men jag tycker det är enklast med termos med varmvatten som ät uppkokat, sen har jag pulver färdigt i en färdig måttas liten burk (finns att köpa på MM) sen när barnet ska äta är det bara att hälla i vatten i flaskan tillsätta pulvret blanda sen är det klart att ätas...

    Ett tips är att koka vattnet fram tlll 3 månader. Det har jac gjort iaf! Men det är ju som sagt upp till var och en.

    Hoppas du fick var på något iaf.
    Kram

    SvaraRadera
  4. Jag kokar och låter det svalna, sen värmer jag i micron och blandar i pulver. MEn då använder jag mjölkfri ersättning och jag har fått för mig att det är mer noggrannhet med det? Men jag har säkert fel :P
    När Max var nåt år och drack ersättning som välling så frågade vi hans läkare om vi var tvungna att koka vattnet och vi fick som svar att här i Sverige har vi så bra vatten att det inte är nödvändigt.
    Men jag är ändå lite nojig av mig så därför kokar jag

    SvaraRadera