december 26, 2010

JULEKRÖNIKA

Jag har inte bloggat på sisådär tusen dagar, och det beror INTE på att vi har varit upptagna med att fira jul. Nej, det beror på att diverse sjukdomstillstånd, främst magsjuka, har härjat runt och förgyllt våra dagar i härliga Göteborg.

Först får Poppi bihåleinflammation och får äta kåvepenin. Inte så farligt ändå.

Däremot,

På söndag morgon för exakt en vecka sedan vaknar vi upp till ljudet av en Liam som kräks. "Jahapp", tänker vi, "magsjuka... skoj."

På måndag förmiddag drabbas Vibeke av kraftiga magsmärtor och en och annan spya. Magsjuka tänker vi ju då återigen, men efter ett besök till akuten så visar det sig vara en väldigt aggressiv magkatarr. "Inte magsjuka, SKÖNT!" utbrister vi.

På tisdagen tycks alla må bra och vi börjar då prata om att vi förmodligen klarat oss allihop. Det var ingen bra idé för runt 20.49 börjar Dennis spy som en jude. "Skit också."

På onsdagen faller Vibeke, Juhani och Poppi som käglor allihop och min mage den var i komplett kaos igår. Den enda som klarade sig var Klara som snabbt blev utpekad som huvudmisstänkt smittbärare.

Som ni kanske förstår så innebar detta att precis varenda aktivitet vi planerat in under veckan fick ställas in och julmaten, ja den smakade visst inte så gott efter en smaskig kräksjuka. Nu är vi hemma igen och mår hyfsat. Vi saknar redan lilla familjen och hoppas på att vi vid nästa besök kan hitta på något annat att göra än att kräkas och bajsa dag ut och dag in. =)

Kul jul! Jag hoppas och tror att ni andra haft det bättre...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar